Dziś przychodzę z szybkim i fajnym przepisem, który systematycznie gości na moim obiedzie. To także świetna opcja na „ciepłe danie” podczas imprez. Prosto, smacznie, inaczej!
Składniki na roladki:
- 6 dużych udek z kurczaka
 - 400g pieczarek
 - 150g żółtego sera
 - 1 mała cebulka
 - 2 ząbki czosnku
 - sól, pieprz
 - przyprawy: czerwona papryka, oregano
 
Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka dokładnie myjemy, pozbawiamy kości, a nożem nacinamy otwór. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie masła, dodajemy czosnek. Pieczarki obieramy, trzemy na tarce (grube oczka) i podsmażamy do momentu aż zmiękną. Doprawiamy przyprawami, pieprzem i odrobiną soli. Na koniec łączymy ze startym, żółtym serem. Farszem wypełniamy nasze mięsne „kieszonki”, delikatnie zwijamy i zabezpieczamy wykałaczkami. Pieczemy ok 45min w 180’C.

Są pyszne! Polecam serdecznie 🙂
Podobne przepisy:
		
na pewno przetestuje!