Domowy Burger Drwala

KRÓL burgerów powrócił do McDonald’s! Jedni go kochają, inni nienawidzą. Ja zdecydowanie należę do pierwszej grupy. Uwielbiam Burgera Drwala i czekam na niego cały rok! Burger Drwala regularnie pojawia się w menu w listopadzie. Rzadko odwiedzam restauracje McDonald’s, ale w okresie zimowym, gdy Burger Drwala wraca do sprzedaży odwiedzam ją obowiązkowo. Do wyboru mamy kilka wariantów i jest to: Burger Drwala klasyczny czyli z wołowiną, Podwójny Burger Drwala, Burger Drwala z kurczakiem i Burger Drwala z żurawiną. Osobiście, najchętniej sięgam po klasyczną wersję. Obecnie zapłacimy za niego ok 30zł.

Z czego składa się klasyczny Burger Drwala? Na polskiej stronie restauracji McDonald’s możemy przeczytać:

Burger, dzięki któremu zima jest… smaczniejsza! Wyśmienity kotlet wołowy, plaster panierowanego sera i chrupiący bekon. Do tego idealnie dobrane dodatki: świeża sałata, aromatyczna prażona cebulka i sos z przyprawami. Całość zamknięta w puszystej bułce z serowo-bekonową posypką.

Chcielibyście zrobić takiego burgera w domu? Jeśli tak, to zapraszam na przepis na domowego Burgera Drwala z wołowiną. Jest prosty w wykonaniu, prezentuje się świetne i gwarantuje, że jest przepyszny!

Składniki:

  • bułka serowa
  • sos: 1 łyżka ketchupu, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka żółtej musztardy
  • panierowany ser Camembert (połowa krążka)
  • 2 plastry bekonu
  • 200g wołowiny
  • sałata lodowa
  • prażona cebulka

Sposób wykonania:

Bułkę przekrawam i obie połówki podsmażam. Robię sos, wszystkie składniki dokładnie mieszając. Krążek sera Camembert przecinam na pół i panieruje w jajku i bułce tartej – smażę na rozgrzanym oleju z obu stron i po bokach. Podsmażam boczek aż się zarumieni, następnie smażę mięso i lekko je doprawiam. Sałatę kroję w paski a cebulkę w drobną kostkę. Składam całego burgera w całość i gotowe 🍔

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close