Makaron ze szpinakiem i kefirem

Szukacie przepisu na ekspresowy obiad? Ten przepis na makaron ze szpinakiem wykonacie bardzo szybko, bo dosłownie w 15 minut! Jest przepyszny i prosty w wykonaniu, dodatkowo bez glutenu. Jedna porcja to około 350 kcal.

Składniki na 2 porcje:

  • 150g makaronu spaghetti z mąki kukurydzianej
  • odrobina oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 100ml kefiru
  • 150g szpinaku
  • sól, pieprz
  • świeża gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:

Na odrobinie oliwy podsmażam pokrojoną cebulkę. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i przez chwilę podsmażam aż cebula i czosnek się zarumienią. Dorzucam szpinak i przesmażam ok 10 minut. Solę i pieprzę do smaku. Ścieram świeżą gałkę muszkatołową. Dolewam kefir i mieszam wszystko razem. W między czasie gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron łączę ze szpinakiem.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close