Ciasto z truskawkami i jagodami

Ekspresowe ciasto z owocami, idealne na lato a do tego prosty przepis! Sezon na truskawki trwa w pełni. Macie już dosyć truskawek? Ja nie byłam jakąś wielką fanką tych owoców, ale powoli się do nich przekonuję. Ciasto postanowiłam urozmaicić jagodami. Prezentuje się pięknie i tak samo smakuje!

Składniki:

  • 100g margaryny
  • 50g cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 miarka odżywki białkowej (neutralny smak np wanilia, biała czekolada)
  • 180g mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250g truskawek
  • garść jagód

Sposób wykonania:

Margarynę ucieram z cukrem. Dodaję jajka, olej i miarkę odżywki. Następnie mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto na chwilę chowam do zamrażarki a potem wykładam na blaszkę. Wciskam w nie owoce i piekę przez ok 40 minut w 180’C.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close