Proste, mega smaczne, wyjątkowe ciasto Raffaello, które zaskoczy nie jedną osobę! Raffaello to słone krakersy przekładane masą budyniową, obsypane kokosami. Najlepiej smakuję na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną! Polecam serdecznie. Na moim tiktoku czeka filmik (kliknij tutaj by obejrzeć) 🙂
Składniki:
- 1L mleka
- 2 budynie waniliowe
- 4 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki cukru
- 1.5 kostki margaryny
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 3 paczki słonych krakersów
Sposób przygotowania:
Mleko zagotowujemy z cukrem i budyniami (instrukcja na opakowaniu), gdy ostygną dodajemy obie mąki. Margarynę ucieramy i łączymy z budyniem. Do masy budyniowej dodajemy szklankę wiórek kokosowych. Na blaszkę wykładamy krakersy, smarujemy masą i posypujemy kokoskami. Powtarzamy kilkakrotnie. Wierzch ciasta obficie posypujemy kokosami.