Krokiety ruskie

Wszyscy znają i kochają pierogi ruskie. A czy próbowaliście kiedyś ruskich krokietów? To po prostu naleśniki faszerowane farszem do pierogów ruskich. To też świetna opcja dla osób które nie lubią, nie chcą, nie potrafią kleić klasycznych pierogów, bądź np mają problem ze zrobieniem dobrego ciasta na pierogi. Do krokietów ruskich można dodać również podsmażony boczek. Smakują dobrze zarówno na ciepło, w panierce jak i na zimno! Poniżej znajdziecie przepis na farsz.

Składniki na farsz:

  • 500g ugotowanych ziemniaków
  • 150g białego twarogu
  • ćwiartka podsmażonej cebuli
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

Ugotowane ziemniaki zagniatam i łączę z twarogiem. Dokładnie mieszam. Dodaję podsmażoną cebulkę, doprawiam solą i pieprzem. Farsz wykładam na naleśniki, zawijam i gotowe!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close