Zielone mielone

Przepyszne kotlety mielone ze szpinakiem w środku! Proste w wykonaniu, zaskakujące i bardzo delikatne w smaku. To też genialny sposób na przemycenie szpinaku i ukrycie go w obiedzie!

Składniki:

  • odrobina oleju
  • pół cebulki
  • 250g szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 400g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulkę z czosnkiem. Dodaję rozmrożony szpinak. Delikatnie solę, ścieram gałkę. Mieszam i duszę pod przykryciem ok 10 minut. Ostudzony szpinak przekładam do mięsa. Dodaję jajko oraz bułkę tartą. Zagniatam wszystko dłonią i formuje kotlety. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron przez jakieś 10-15 minut.

Join the Conversation

  1. Anonim says:

    Wygląda przepysznie

    1. EmiGotuje Author says:

      I tak smakują! Polecam spróbować 🙂

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close