Przepyszne kotlety mielone ze szpinakiem w środku! Proste w wykonaniu, zaskakujące i bardzo delikatne w smaku. To też genialny sposób na przemycenie szpinaku i ukrycie go w obiedzie!
Składniki:
- odrobina oleju
- pół cebulki
- 250g szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 400g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulkę z czosnkiem. Dodaję rozmrożony szpinak. Delikatnie solę, ścieram gałkę. Mieszam i duszę pod przykryciem ok 10 minut. Ostudzony szpinak przekładam do mięsa. Dodaję jajko oraz bułkę tartą. Zagniatam wszystko dłonią i formuje kotlety. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron przez jakieś 10-15 minut.
Wygląda przepysznie
I tak smakują! Polecam spróbować 🙂