Malinowa pianka

Wszyscy znają i kochają moje pianki! Tym razem zapraszam Was na wersję malinową. Pianka jest słodziutka, puszysta. Ma ponad 4 cm. Na górze sos malinowy i świeże maliny. Jeśli jeszcze nie robiliście to spróbujcie koniecznie!

Moja rada: Im mniejsza foremka, tym wyższa pianka. Pamiętajcie o tym!

Składniki:

  • 100ml gorącej wody
  • 1 op. galaretki malinowej
  • dodatki: sos malinowy, maliny do dekoracji

Sposób wykonania:

Wodę gotuje, łączę z suchą galaretkę i dokładnie mieszam aż galaretka się rozpuści. Gdy lekko przestygnie to miksuję na wysokich obrotach od 5 do 20 minut (dużo zależy od mocy miksera). Wylewam całość do foremki. Robię kropki z sosu, które lekko rozmazuje patyczkiem. Piankę odstawiam do lodówki na minimum 3-4h, najlepiej na całą noc. Dekoruję malinami.

Join the Conversation

  1. Barbara says:

    Czy galaretka ma być jeszcze ciepła czy miksować na zimno

    1. Jest napisane w przepisie 🙂 „Gdy lekko przestygnie to miksuję”. Tego jest bardzo mała ilość więc szybko stygnie, nie trzeba czekać.

      1. Barbara says:

        Dziękuję

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close