Wszyscy znają i kochają moje pianki! Tym razem zapraszam Was na wersję malinową. Pianka jest słodziutka, puszysta. Ma ponad 4 cm. Na górze sos malinowy i świeże maliny. Jeśli jeszcze nie robiliście to spróbujcie koniecznie!
Moja rada: Im mniejsza foremka, tym wyższa pianka. Pamiętajcie o tym!
Składniki:
- 100ml gorącej wody
- 1 op. galaretki malinowej
- dodatki: sos malinowy, maliny do dekoracji
Sposób wykonania:
Wodę gotuje, łączę z suchą galaretkę i dokładnie mieszam aż galaretka się rozpuści. Gdy lekko przestygnie to miksuję na wysokich obrotach od 5 do 20 minut (dużo zależy od mocy miksera). Wylewam całość do foremki. Robię kropki z sosu, które lekko rozmazuje patyczkiem. Piankę odstawiam do lodówki na minimum 3-4h, najlepiej na całą noc. Dekoruję malinami.
Czy galaretka ma być jeszcze ciepła czy miksować na zimno
Jest napisane w przepisie 🙂 „Gdy lekko przestygnie to miksuję”. Tego jest bardzo mała ilość więc szybko stygnie, nie trzeba czekać.
Dziękuję