Dziś przychodzę z szybkim i fajnym przepisem, który systematycznie gości na moim obiedzie. To także świetna opcja na „ciepłe danie” podczas imprez. Prosto, smacznie, inaczej!
Składniki na roladki:
- 6 dużych udek z kurczaka
- 400g pieczarek
- 150g żółtego sera
- 1 mała cebulka
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- przyprawy: czerwona papryka, oregano
Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka dokładnie myjemy, pozbawiamy kości, a nożem nacinamy otwór. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie masła, dodajemy czosnek. Pieczarki obieramy, trzemy na tarce (grube oczka) i podsmażamy do momentu aż zmiękną. Doprawiamy przyprawami, pieprzem i odrobiną soli. Na koniec łączymy ze startym, żółtym serem. Farszem wypełniamy nasze mięsne „kieszonki”, delikatnie zwijamy i zabezpieczamy wykałaczkami. Pieczemy ok 45min w 180’C.
Są pyszne! Polecam serdecznie 🙂
Podobne przepisy:
na pewno przetestuje!