WIELKANOC: Żółte jajka w kurkumie

Chcecie przyrządzić świąteczne jajka i zachwycić gości? Koniecznie zróbcie jajka marynowane w kurkumie! Ich intensywny kolor jest niesamowity! Żółte jajka mają lekko octowy smak, natomiast w połączeniu z majonezem, świeżym chlebem i innymi dodatkami smakują wyśmienicie.

Zalewa ⬇️⁣⁣
* 1 litr wody⁣⁣
* 300ml octu⁣⁣
* 3 łyżki kurkumy⁣⁣
•••⁣⁣
* 8 ugotowanych jajek na twardo⁣⁣
* majonez⁣⁣
* kiełki rzodkiewki⁣⁣
⁣⁣
Do garnka wlewamy wodę, ocet, wsypujemy kurkumę. Zalewe gotujemy przez ok 10 minut. Lekko studzimy i dokładnie przecedzamy np przez gazę. Ugotowane jajka przekładamy do dużego słoika i zalewamy po brzeg zalewą. Co jakiś czas należy przemieszać! Jajka zostawiamy w słoiku na 1h. Kroimy, dekorujemy majonezem i kiełkami. ⁣⁣

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close