Czy ktoś powiedział, że śniadanie idealne nie istnieje? Pewnie nie znał tego przepisu! Przepyszne, mięciutkie, aromatyczne, a do tego banalne w przygotowaniu bułeczki cynamonowe na ciepło. Gwarantuję Wam, że będziecie zachwyceni i nigdy więcej nie zjecie ich na sucho 🙂
Składniki na 6szt:
- 3 bułeczki maślane (użyłam tych z kawałkami czekolady)
- 200ml mleka
- 1 jajko
- 5g cukru
- 10g cynamonu
- odrobina masła do smażenia
Sposób wykonania:
Do miseczki wlewam mleko, rozbijam jajko, wrzucam cukier i cynamon. Jajko roztrzepuję i wszystko dokładnie ze sobą mieszam. Bułeczkę maślaną kroję na pół, odcinam jej brzegi, moczę w mleku i smażę na maślę z każdej strony. Podaję z cukrem pudrem.