WIELKANOC: Waniliowe babeczki

Pyszne, waniliowe babeczki idealne do świątecznego koszyczka! Prosty przepis, tylko kilka składników! Babeczki wychodzą mięciutkie, delikatne i pachnące. Możecie upiec je wcześniej, przełożyć do pojemnika – spokojnie wytrzymają do Świąt nie tracąc ani na smaku ani na miękkości. Są pyszne!

Korzystałam z mojego przepisu na Babkę cytrynową. Masło zamieniłam na olej, zrezygnowałam również z cytrynowego aromatu.

Składniki na 10 sztuk:

  • 3 jajka
  • 60g cukru
  • 100ml oleju
  • 110g pszennej mąki
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody
  • aromat waniliowy

Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej, budyń, mąkę i proszek do pieczenia/sodę i aromat. Delikatnie miksujemy. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim foremki do 3/4 pojemności. Babeczki pieczemy ok 30 minut w 170’C. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close