Jesienne crumble, czyli jabłka pod kruszonką

Jesienne CRUMBLE, czyli jabłka pod kruszonką to prosty i pyszny deser, idealny na zimne wieczory przy herbatce lub grzańcu. Aromatyczny, obłędnie cynamonowy, banalny w przygotowaniu.

Składniki na blaszkę 21x21cm:

  • 100g margaryny
  • 100g płatków owsianych
  • 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 30g ksylitolu
  • 3-4 średnie i słodkie jabłka
  • 1 łyżka skrobii ziemniaczanej
  • 1 łyżka cynamonu

Sposób wykonania:

Margarynę ugniatam z płatkami, mąką i ksylitolem. Do pokrojonych w kostkę jabłek dodaję skrobię, cynamon i mieszam. Jabłka wykładam na blaszkę i posypuję kruszonką. Całość piekę ok 30 minut w 180’C 

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close