Faszerowane jajka

Święta Wielkanocne tuż za rogiem! Warto się już zastanowić nad tym co będziemy robić, jakie piec ciasta, jakie podamy jajka. Dziś zapraszam na super prosty przepis na faszerowane jajka, które ozdobią każdy stół. Możecie użyć dowolnego koloru 🙂

Składniki na 12 sztuk:

  • 6 ugotowanych jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta soli, pieprzu i kurkumy
  • dowolny barwnik spożywczy

Sposób wykonania:

Ugotowane jajka obieram, przekrajam na pół. Żółtka rozgniatam, dodaje majonez, musztardę i przyprawiam. Mieszam aż wszystko się połączy. Masę przekładam do rękawa cukierniczego. Połówki jaj farbuję (zgodnie z instrukcją na opakowaniu barwnika) i faszeruję masą. Dekoruje i gotowe!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close