Zapraszam na prosty i pyszny przepis! PINSA to włoski, lżejszy i mniej kaloryczny odpowiednik pizzy. Powstaje z mieszanki kilku mąk, jest delikatna i puszysta. W ostatnim czasie jest hitem internetu! Można ją znaleźć w wielu marketach. Dziś postawiłam na klasyczne dodatki. Całość ma ok 930kcal. Zapraszam na przepis!

Składniki:

  • Pinsa
  • oliwa
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 mozarella
  • 3 plastry szynki
  • pomidory koktajlowe
  • kukurydza
  • sól, oregano
  • świeża bazylia

Sposób wykonania:

Pinse pryskam oliwą z oliwek, smaruje ketchupem, układam ser mozzarella, szynke, pomidorki i kukurydze. Przyprawiam i piekę ok 7-10 minut w 180’C. Na wierzch świeża bazylia.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close