Szukacie pomysłu na pyszne śniadanko? Spróbujcie koniecznie tego prostego przepisu na smakowite FIT racuchy z jabłkami. Można podawać je z jogurtem naturalny, śmietaną lub tak jak ja – z cukrem pudrem.
Składniki:
- 15g drożdży
 - 1 łyżeczka mąki
 - 50ml mleka
 - 180g mąki pełnoziarnistej
 - 200ml mleka
 - 1 jajko
 - 1 łyżka erytrytolu
 - ekstrakt waniliowy
 - 3-4 jabłka
 
Sposób wykonania:
Drożdże zalewam ciepłym mlekiem, dodaje mąkę, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. Do miski wsypuje mąkę, dodaje mleko, zaczyn drożdżowy, jajko, słodzidło i wanilie. Dokładnie mieszam i odstawiam na 30 minut pod przykryciem. Jabłka myje, obieram i kroje w drobną kostkę. Przesypuje do masy. Racuchy smażę na rozgrzanej patelni przez 7-10 minut z obu stron. Wierzch posypuje cukrem pudrem.
		