Zapraszam na bardzo prosty przepis na gęstą, kremową owsiankę z nutą kokosową. Jak już wspominałam na moim Instagramie (kliknij tutaj)… wcześniej jadałam bardzo ubogą wersję, ze strachu przed kaloriami. Płatki owsiane gotowałam na wodzie, bez żadnych dodatków i owoców. I właśnie przez to, długo nie mogłam się do niej przekonać, ale postanowiłam do niej wrócić, zacząć jadać regularnie i w połączeniu z ulubionymi smakami!
Składniki:
- 250ml mleka
- 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
- 2 łyżeczki erytrytolu
- 50g wiórek kokosowych
- 4-5 kropel aromatu kokosowego
Sposób przygotowania:
Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy płatki owsiane i słodzidło. Gotujemy na średnim ogniu. Dodajemy wiórki i aromat. Cały czas mieszamy i pilnujemy, aby nic nie przywarło do rondelka. Gotujemy ok 10-12 minut aż do zgęstnienia. Można dodać odrobinę wody.
Kokosowa rozkosz!
http://loveplanet.gq/