FIT jabłecznik z malinami

Jesień do Nas zawitała, więc rozpoczynam serię jesiennych przepisów! Ten FIT jabłecznik jest delikatny i puszysty z dodatkiem jabłek prosto z ogrodu i kwaśnych malin 💥

Składniki:

  • garść malin
  • 250g pokrojonych jabłek
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka skrobii ziemniaczanej
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 150g wege „masła”
  • 80g erytrytolu
  • 3 średnie jajka
  • 170g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka pdp
  • 3 łyżki oliwy lub oleju

Sposób wykonania:

Jabłka kroję na małe kawałki i mieszam je z cynamonem, skrobią i erytrytolem. Masło ucieram z erytrytolem, dodaje jajka, na koniec mąka z proszkiem i oliwa. Wszystko miksuje do połączenia się składników. Masę przelewam do blaszki, wykładam jabłka i maliny. Ciasto piekę w 180’C przez ok 40minut.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close