Szukacie przepisu na ekspresowy obiad? Ten przepis na makaron ze szpinakiem wykonacie bardzo szybko, bo dosłownie w 15 minut! Jest przepyszny i prosty w wykonaniu, dodatkowo bez glutenu. Jedna porcja to około 350 kcal.
Składniki na 2 porcje:
- 150g makaronu spaghetti z mąki kukurydzianej
 - odrobina oliwy
 - 1 ząbek czosnku
 - 100ml kefiru
 - 150g szpinaku
 - sól, pieprz
 - świeża gałka muszkatołowa
 
Sposób wykonania:
Na odrobinie oliwy podsmażam pokrojoną cebulkę. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i przez chwilę podsmażam aż cebula i czosnek się zarumienią. Dorzucam szpinak i przesmażam ok 10 minut. Solę i pieprzę do smaku. Ścieram świeżą gałkę muszkatołową. Dolewam kefir i mieszam wszystko razem. W między czasie gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron łączę ze szpinakiem.
		