Kotlety rybne z leszcza

Lubicie ryby? Jeśli tak to serdecznie zapraszam na pyszny przepis na delikatne kotleciki rybne z leszcza. Możecie użyć dowolnej ryby, zarówno świeżej jak i mrożonej. Świetnie smakują na ciepło i na zimno!

Składniki na 10 kotletów:

  • 500g ryby
  • 100g surowego boczku
  • mała cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • sól, pieprz
  • koperek

Sposób wykonania:

Rybę oczyszczam, wyciągam mięso i mielę w maszynce. Mielę również boczek i cebulę. Na koniec mielę bułkę namoczoną w wodzie lub mleku. Doprawiam, dodaję koper i mieszam. Formuje kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę z obu stron aż się zarumienią.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close