Jesień do Nas zawitała, więc rozpoczynam serię jesiennych przepisów! Ten FIT jabłecznik jest delikatny i puszysty z dodatkiem jabłek prosto z ogrodu i kwaśnych malin 💥
Składniki:
- garść malin
 - 250g pokrojonych jabłek
 - 1 łyżka cynamonu
 - 1 łyżka skrobii ziemniaczanej
 - 1 łyżka erytrytolu
 - 150g wege „masła”
 - 80g erytrytolu
 - 3 średnie jajka
 - 170g mąki pszennej pełnoziarnistej
 - 1 łyżeczka pdp
 - 3 łyżki oliwy lub oleju
 
Sposób wykonania:
Jabłka kroję na małe kawałki i mieszam je z cynamonem, skrobią i erytrytolem. Masło ucieram z erytrytolem, dodaje jajka, na koniec mąka z proszkiem i oliwa. Wszystko miksuje do połączenia się składników. Masę przelewam do blaszki, wykładam jabłka i maliny. Ciasto piekę w 180’C przez ok 40minut.
		