Przepyszny, prosty przepis na soczysty kurczak w panko. Nie wiecie co to panko? To typ panierki używanej w kuchni japońskiej, zrobionej z chleba. Jest znacznie grubsza od klasycznie zmielonej panierki. Świetnie sprawdza się do panierowania mięs, kotletów, ryb czy serów. Kurczaka piekę w urządzeniu AIR FRYER.
Składniki:
- filet z piersi kurczaka
 - 1 jajko
 - szczypta soli, czosnku, papryki wędzonej, oregano
 - garść panierki panko
 - odrobina oliwy
 
Sposób wykonania:
Roztrzepuje jajko, dorzucam przyprawy i dobrze mieszam. Delikatnie rozklepany filet maczam w jajku, a następnie w panierce. Czynność powtarzam. Skrapiam delikatnie oliwą i piekę w AIR FRYER 15 minut w 180’C. Podaje z sałatką i dressingiem.
		