Brownie z fasoli

Próbowaliście zrobić ciasto z fasoli? Jeśli nie, to polecam spróbować! Jest zaskakujące w smaku, bardzo wilgotne i pyszne. Ostatnio robiłam ciasto z cukinii i też było smaczne. Przepis na ciasto z cukinii znajdziecie TUTAJ.

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 banan
  • 2 jajka
  • 60g ksylitolu
  • 15g kakao
  • 130g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • polewa: 2 łyżki kakao + 1 łyżka oleju kokosowego
  • płatki migdałowe

Sposób wykonania:

Z fasoli odlewam wodę i miksuję ją razem z bananem, masę przekładam do miski. Dodaję jajka, słodzidło, kakao i mąkę. Wszystko razem dokładnie mieszam aż składniki się połączą. Przekładam na blaszkę i piekę ok 40 min w 180’C. W rondelku rozpuszczam olej kokosowy, dosypuję kakao i mieszam. Oblewam ciasto polewą i posypuję płatkami migdałów.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Like
Close
Close