Lubicie tiramisu? Jeśli tak, to mam dla Was ciekawą wariację na temat tego pysznego, włoskiego deseru! Delikatny, z piernikową nutą! Coś pysznego. Jeśli lubicie takie korzenne smaki to musicie go spróbować! Przepis jest wyjątkowo prosty, najlepiej smakuje po godzinie, jak biszkopty zmiękną.
Składniki:
- 1 skyr waniliowy
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- 1 łyżka rozpuszczalnej kawy
- 150ml gorącej wody
- 6 długich biszkoptów
Sposób wykonania:
Skyr mieszam z przyprawą. Kawę zalewam gorącą wodą i studzę. Biszkopty układam na talerzu, polewam kawą, na to 2 łyżki skyru. Przykrywam kolejną warstwą biszkoptów i powtarzam. Wierzch posypuję kawą. Deser najlepiej smakuje jak troszkę postoi i biszkopty zmiękną.